Sárga ringlószilva lekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd két 5 literes lábosba feltesszük a tűzre, a hámozott szeletelt almával, és a héjától lehúzott banánnal együtt, majd 1-órát takarék lángon főzzük, közben meg-meg keverjük.
Amikor megfőtt langyosra hűtjük,és paradicsom passzírozón át passzírozzuk.
Meg felezzük az át passzírozott anyagot, és külön külön lábosban visszatesszük a tűzre 1,5-1,5 kg cukrot hozzáadva.
Takarék lángon addig főzzük míg sűrű nem lesz.
Az üvegeket nátriumbenzonátos forró vízzel kiöblítjük.
A kész lekvárt még forrón az üvegekbe merjük és csavaros tetővel jól lezárjuk.Fejtetőre fordítjuk és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt vissza fordítjuk,és egy napot elöl hagyjuk, majd ezután felcímkézve a végleges helyére tesszük.
Én saját termésű gyümölcsöt használtam: Most sárga ringlóból készítettem.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként tudom ajánlani, száraz hűvös helyen tartsuk,és semmi esetre ne tegyünk zseléfixet se, de szalicilt,és benzonátot sem. Így nagyon finom,és eláll nagyon sok évig. Én így tanultam és nem csalódtam nagymamám tanításából semmiben.