Sárgabarack lekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe mártjuk, majd hideg vízbe kiszedjük. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk.
Egy nagy fazékba öntjük a megtisztított barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit megpuhult botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük.
Amint a megfelelő sűrűséget eléri a forró lekvárt az előre elkészített sterilizált üvegekbe merjük. A megtöltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre. Majd mehetnek a lekvárok a kamrapolcra.
Tipp / megjegyzés:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják. A befőzőcukrokkal ma már nagyon kényelmes és könnyű a lekvárfőzés, és az eltarthatóság.