Főoldal / Befőzés / Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

Hozzávalók:

  • 5,2 kg sárgabarack tisztítva, magozva
  • 1,40 kg befőzőcukor steviával
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe mártjuk, majd hideg vízbe kiszedjük. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk.

Egy nagy fazékba öntjük a megtisztított barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit megpuhult botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük.

Amint a megfelelő sűrűséget eléri a forró lekvárt az előre elkészített sterilizált üvegekbe merjük. A megtöltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre. Majd mehetnek a lekvárok a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják. A befőzőcukrokkal ma már nagyon kényelmes és könnyű a lekvárfőzés, és az eltarthatóság.

Sárgabarack lekvár 3.80/5 (5 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére