Sárgabarackos habos süti Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a puha margarinnal, a porcukorral , és a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is.
A tésztamasszát, 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe öntjük és kirakjuk a lecsepegtetett és tetszés szerint feldarabolt barackkal a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40perc alatt megsütjük.
Amíg sül a tészta, a tojások fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá felverjük. (kb 15percig kell verni ehhez)
A megsült sütemény tetejére simítjuk a habot, egy picit kicifrázzuk és vissza tesszük a sütőbe kb .10-15 percre de már csak 100-120 fokra úgy, hogy a hab teteje kicsit megszikkadjon. Így a hab még másnap is szép magas marad.
Arra vigyázzunk, hogy a hab teteje ne sárguljon meg mert akkor már a szeletelésnél töredezik.
Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 dkg cukrot teszünk ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.