Sárgabarackos joghurtos pohárdesszert
Hozzávalók:A piskótához:
A barackos réteghez:
A joghurtos réteghez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A sárgabarackot megpucoljuk, és apró kockákra összevágjuk. Kiveszünk belőle egy keveset, majd a maradékot a cukorral, és ha szükséges egy kevés vízzel pürésítjük. (Botmixerrel vagy turmixgéppel) Hozzáadjuk a citromlevet és a darabosan hagyott barackot majd lassú tűzön összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a joghurthoz adjuk és alaposan elkeverjük. A tejszínt felverjük, majd a habot a joghurtos krémbe forgatjuk.
Előveszünk 6 poharat, majd belerétegezzük a piskótát a joghurtos krémmel és a barackos öntettel, tetszés szerint váltakozva. (én most csak legalulra tettem piskótát)
A tetejét tejszínhabbal díszítjük, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.
Tipp / megjegyzés:
Babapiskótával is elkészíthetjük!