Sárgabarackos túrós sütemény
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és 1 kis kanál cukrot, és jól összekeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
A tészta hozzávalóit egy műanyag tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és a tésztát elegyengetjük benne, a tetejét megszórjuk 1 kanál grízzel, és sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét.
A túrót lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, cukrot, grízt, és jól összekeverjük.
A tészta tetejére simítjuk, a barackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk, a túró tetejére rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
Előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, hidegen szeleteljük.
Tipp / megjegyzés:
Akár őszibarackkal is.