Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó főzelék

sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • kevés olaj
  • egy kis darab sonka,vagy szalonna (elhagyható)
  • só,bors
  • 1 evőkanál liszt
  • Tej vagy főzőtejszín (kb 1dl)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk
Rátesszük a megmosott sárgaborsót és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, puhára főzzük.

Ekkor a lisztből olajon világos rántást készítünk, felengedjük tejjel vagy főzőtejszínnel és a főzelékhez öntjük. Jól összeforraljuk.

Pörkölttel,főtt sonkával vagy sült virslivel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére