Főoldal / Levesek / Sárgaborsó krémleves pirított gombával

Sárgaborsó krémleves pirított gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó krémleves pirított gombával

Sárgaborsó krémleves pirított gombával

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • 1 mk kurkuma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 dl víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 dkg gomba
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Egy edényben hevítsünk fel két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett borsót is, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és a kurkumával, majd öntsük fel a vízzel. Félig lefedve, főzzük puhára a borsót.

Amikor már teljesen megpuhult, akkor állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Ezután forraljuk fel, és főzzük még pár percig. (ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)

A gombát ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk és pirítsuk készre.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd kanalazzuk rá a gombát, és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére