Sárgadinnye leves Alíz konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgadinnyét meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, a dinnyét feldaraboljuk. Egy keveset félreteszünk levesbetétnek, a többit egy turmixba rakjuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a krémport (használhatunk másmilyen, főzés nélküli vaníliás pudingport), és felöntjük annyi tejjel, amennyi a turmixba fér.
Ami nem fér bele, utólag keverjük hozzá.
Ízlés szerint adunk hozzá cukrot, ami függ a sárgadinnye édességétől, de bele kell számítani, hogy a főzés nélküli pudingok, illetve krémporok cukrozottak. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A félretett dinnyét apróra vágjuk, és a likőrbe áztatjuk.
Tálaláskor azt a likőrt, amiben a dinnyekockák áztak, a leveshez öntjük. A csészékbe dinnyekockát teszünk, rámerjük a levest és nagyon hidegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.