Sárgadinnyelekvár sárgadinnyelikőrrel és vaníliás cukorral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgadinnyét meghámozzuk és felszeleltjük és kis kockákra vágjuk. Beszórjuk cukorral, és állni hagyjuk benne 24 órát.
Egy edénybe öntjük és alacsony lángon főzni kezdjük. Eleinte sok lesz a hab, de ez főzés alatt elfől. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a citrom levét és belereszeljük a héját is. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és még 10 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük,és visszatesszük a tűzhelyre és a kívánt állagúra főzzük. Hozzáadjuk a sárgadinnyelikőrt is, és lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.
Sterilizált üvegekbe töltjük és ha kihűlt mehet a kamrapolcra. Jó étvágyat kívánok!