Elmentem!Sárgarépás krumplis kelkáposzta tócsni
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg kelkáposzta
- 1 nagyobb tojás
- 2 ek. liszt liszt
- 2 ek. tejföl
- 1 duci gerezd fokhagyma
- só
- bors
A sütéshez:
A tálaláshoz: (opcionális)
- tejföl
- fokhagymás tejföl
- zöld-fűszeres tejföl
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
3 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A répát ás a burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy lereszelt kelkáposztát, a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a fűszereket. Alaposan összekeverjük.
Felhevített, serpenyőben, kevés olajon tenyérnyi lepényeket sütünk a masszából. Akkor jó, ha mindkét oldala szép aranyszínűre sül.
Ízlés szerint tejföllel, fokhagymás tejföllel vagy zöld-fűszeres tejföllel kínáljuk. Persze magában is nagyon finom.
Mentés
Mentés
Sárgarépás krumplis kelkáposzta tócsni 5.00/5 (5 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.