Savanyú káposztás galuska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumlit és az almát meghámozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük. Majd egy mély tálba almareszelőn lereszeljük a krumplit, az almát pedig kis lyukú reszelőn reszeljük le.
Hozzá adjuk a tojást, vegetát, oregánot, lisztet, és a vízzel galuska keménységű masszát keverünk belőle. Majd félre tesszük.
A füstölt felkockázott szalonnát, és a karikára szeletelt virslit feltesszük pirulni egy nagy serpenyőbe ,amikor a szalonnánk már kisűlt, akkor kiszedjük és félre tesszük a virslivel és a fele kisült zsírral eggyüt.
A serpenyőnkben maradt zsírra rászórjuk a káposztát, és 1 evőkanál vízzel jól meg pároljuk. Ha kész, lekapcsoljuk a gázt alatta.
Közben egy 3 literes lábosba vizet teszünk, adunk hozzá egy kis sót, és olajat. Ha már forr a víz, nokedli szaggatóval egy adagot bele szaggatunk, és amikor fel jön a víz tetejére, még 3 percet főzzük. Ezután szűrőkanállal hideg vízbe szedjük. Ugyan így járunk el a maradék masszával is.
Ha készen vagyunk, leszűrjük a galuskáról a vizet, jól lecsepegtetjük, majd begyújtjuk a gázt a serpenyő alatt, és jól beleforgatjuk a galuskánkat.
Ezután lekapcsoljuk és a virslit szalonnával együtt közepére tesszük, majd ketchupot adunk hozzá körkörösen, és átlósan vékony csíkokat húzunk.
Melegen tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Lehet ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti.
Jó étvágyat hozzá!
Tudom ajánlani hétvégére, húsok mellé köretnek, de hét közben még egytál ételként is fogyasztható.