Főoldal / Egytálételek / Savanyú káposztás galuska

Savanyú káposztás galuska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Savanyú káposztás galuska

Savanyú káposztás galuska

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta apróra vagdalva
  • 4 db nagy krumpli
  • 2 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál oregánó
  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál vegetta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 pár virsli
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3-4 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A krumlit és az almát meghámozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük. Majd egy mély tálba almareszelőn lereszeljük a krumplit, az almát pedig kis lyukú reszelőn reszeljük le.

Hozzá adjuk a tojást, vegetát, oregánot, lisztet, és a vízzel galuska keménységű masszát keverünk belőle. Majd félre tesszük.

A füstölt felkockázott szalonnát, és a karikára szeletelt virslit feltesszük pirulni egy nagy serpenyőbe ,amikor a szalonnánk már kisűlt, akkor kiszedjük és félre tesszük a virslivel és a fele kisült zsírral eggyüt.

A serpenyőnkben maradt zsírra rászórjuk a káposztát, és 1 evőkanál vízzel jól meg pároljuk. Ha kész, lekapcsoljuk a gázt alatta.

Közben egy 3 literes lábosba vizet teszünk, adunk hozzá egy kis sót, és olajat. Ha már forr a víz, nokedli szaggatóval egy adagot bele szaggatunk, és amikor fel jön a víz tetejére, még 3 percet főzzük. Ezután szűrőkanállal hideg vízbe szedjük. Ugyan így járunk el a maradék masszával is.

Ha készen vagyunk, leszűrjük a galuskáról a vizet, jól lecsepegtetjük, majd begyújtjuk a gázt a serpenyő alatt, és jól beleforgatjuk a galuskánkat.

Ezután lekapcsoljuk és a virslit szalonnával együtt közepére tesszük, majd ketchupot adunk hozzá körkörösen, és átlósan vékony csíkokat húzunk.

Melegen tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Lehet ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti.
Jó étvágyat hozzá!
Tudom ajánlani hétvégére, húsok mellé köretnek, de hét közben még egytál ételként is fogyasztható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére