Főoldal / Egytálételek / Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

Savanyúkáposztás, szalonnás nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 60 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 dl étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felkockázzuk a szalonnát és egy nagy serpenyőben zsírjára sütjük.

Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót, a vizet és elkeverjük. Nem kell teljesen simára keverni.
Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk és öt perc főzés után leszűrjük.

A kimosott savanyú káposztát elkeverjük a szalonnával és pár percig együtt sütjük. Közben ízlés szerint borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük.
A megfőtt és leszűrt nokedlit rászedjük és összevegyítjük.

Tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli 4.00/5 (4 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére