Savanyúkáposztás krumplileves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Burgonyát meghámozzuk megmossuk,és kockákra vágjuk.
A savanyú káposztát kissé megmossuk, bőrkét kis darabokra vágjuk.
Egy 3 literes lábosban olajat hevítünk, majd rádobjuk a szalonnabőrkét, és hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a burgonyát, a káposztát,és 10 percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Addig főzzük amíg a burgonya megpuhul.
A tejfölből, lisztből, paradicsomléből, vízzel habarást készítünk, majd hőkiegyenlítés után (egy merőkanál levest a habaráshoz keverünk) a leveshez adjuk, és behabarjuk a levest.
Tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Ha bolti savanyú káposztát használunk azt mossuk jól ki.