Főoldal / Egytálételek / Serpenyős zöldséges csirke

Serpenyős zöldséges csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Serpenyős zöldséges csirke

Serpenyős zöldséges csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 sárga cukkini
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet bacon
  • 1 kaliforniai paprika
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj

Az öntethez:

  • 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor kapor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban kevés olajon megpirítjuk a csíkokra vágott bacont. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Közben a húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk kissé, majd beletesszük a forró serpenyőbe és addig pirítjuk amíg kifehéredik mindenhol. Ha szükségesnek látjuk ekkor még hozzáadhatunk egy picike olajat vagy vajat. (Nem margarint!!!)

Hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott paprikát és a felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk egy rövid ideig, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott cukkinit is.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd készre pirítjuk-pároljuk az egészet.

Fokhagymás kapros joghurttal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Akár lepénykenyérrel is kínálható, vagy pitába csavarva.

Serpenyős zöldséges csirke 3.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére