Serpenyős zöldséges csirke
Hozzávalók:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban kevés olajon megpirítjuk a csíkokra vágott bacont. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Közben a húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk kissé, majd beletesszük a forró serpenyőbe és addig pirítjuk amíg kifehéredik mindenhol. Ha szükségesnek látjuk ekkor még hozzáadhatunk egy picike olajat vagy vajat. (Nem margarint!!!)
Hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott paprikát és a felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk egy rövid ideig, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott cukkinit is.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd készre pirítjuk-pároljuk az egészet.
Fokhagymás kapros joghurttal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Akár lepénykenyérrel is kínálható, vagy pitába csavarva.