Sertés burger pitában
Hozzávalók:A pitához:
A húspogácsához:
A pitába:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
Elkészítjük a szószt: A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Betesszük a hűtőbe.
A vöröshagymát a hamburgerhúshoz nagyon apróra vágjuk. A hús hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Amíg a hús pihen, elkészítjük a pitát.
A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével kör alakúra nyújtjuk a gombócokat. kb. 1cm vastagok legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ahogy elkezd felpúposodni és egy kis színt kap a széle, már el is készült.
A húsból húspogácsákat formázunk, majd enyhén olajozott, felhevített serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
A pitát kettévágjuk, majd megpakoljuk vékonyra felszeletelt lilakáposztaával és lilahagymával, ráültetjük a megsült húspogácsát, rápúpozzuk a káposztasalátát, majd meglocsoljuk a szósszal, és rátesszük a pita tetejét.
Burger másképp, próbáljátok ki ti is