Sertés sült boros káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst felszeleteljük sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajos tepsibe rakjuk kevés vizet öntünk alá és sütőben, készre sütjük/pároljuk.
Míg sül a hús elkészítjük a káposztát és a gombócot.
Kettő hagymát felvágunk, majd kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kinyomkodott káposztát, köménymagot, és a borral készre pároljuk.
Elkészítjük a gombócokat. a megmaradt hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.A zsemléket 1x1cm-es kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Tálba téve hozzáadjuk a pirított hagymát, a vízzel elkevert tojásokat, a lisztet, és a zöldpetrezselymet. Enyhén sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, amit sós forró vízben puhára főzünk.
A sült hús szaftot elkészítjük a húslevessel, majd a liszttel besűrítjük és a húshoz adjuk.
A húsokat tálra rakjuk, mellé tesszük a gombócokat, és a káposztát.
Tipp / megjegyzés:
Azért szeretem a Vecsési káposztát, mert az nem olyan savanyú, nem kell kimosni, és borban teszik el, és apró, gusztusos.