Sertéskaraj legyező formában sütve
Hozzávalók:
Körethez:
|
|
Elkészítés:
A karajt vékony szeletekre bevágjuk csontig.
Bekenjük pirosarannyal mindenhol, majd fűszerezzük borssal és fűszerkeverékkel.
Minden szelet közé betesszük a lapkasajtot, a karikára vágott hagymát, meg a szeletelt füstölt tarját.
Cérnával szorosan összekötjük az egész húst.
Sütőzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olajat, és sütőben készre sütjük.
Ha megsült a hús és a sütőzacskóba mártást enged -ezt a végén a tálaláskor a húsra öntjük – levágjuk róla a cérnát.
Körethez: A krumplit meghámozzuk, és hosszában szeletekre vágjuk.
Befűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőben készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A karácsonyi vagy húsvéti asztalon megállja a helyét nagyon finom mutatós egy tál étel.