Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével
Hozzávalók:
A paradicsommártáshoz:
A burgonyapüréhez:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy forró serpenyőbe egy evőkanál zsírt teszünk, majd rátesszük a hús szeleteket.
Öntünk rá 1-2 dl vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. A vízveszteséget közben pótoljuk és a húsokat megfordítjuk.
Amíg a hús párolódik, egy lábosban kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és összekeverjük. Felöntjük 1 -2 dl vízzel és csomómentesre elkeverjük. Beletesszük a zellerlevelet, a cukrot, és a sót.
Hozzáöntjük a paradicsomlét, elkeverjük és összeforraljuk. A zellerszárat a végén kivesszük belőle.
A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Ha megpuhult, leszűrjük majd a tejjel és a margarinnal pürésítjük.
A húst a paradicsomszósszal és a burgonyával kínáljuk.