Főoldal / Sertés ételek / Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 ek zsír
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A paradicsommártáshoz:

  • 1 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 tk piros paprika
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 db zeller levél
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 liter házi paradicsomlé

A burgonyapüréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 1 ek margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy forró serpenyőbe egy evőkanál zsírt teszünk, majd rátesszük a hús szeleteket.
Öntünk rá 1-2 dl vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. A vízveszteséget közben pótoljuk és a húsokat megfordítjuk.

Amíg a hús párolódik, egy lábosban kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és összekeverjük. Felöntjük 1 -2 dl vízzel és csomómentesre elkeverjük. Beletesszük a zellerlevelet, a cukrot, és a sót.
Hozzáöntjük a paradicsomlét, elkeverjük és összeforraljuk. A zellerszárat a végén kivesszük belőle.

A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Ha megpuhult, leszűrjük majd a tejjel és a margarinnal pürésítjük.

A húst a paradicsomszósszal és a burgonyával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére