Sertéslapocka cigányosan
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertéslapockát megmossuk, szárazra töröljük egy papírtörlővel és felszeleteljük. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát.
A szalonnát megsütjük és a zsírján megpirítjuk a húst minden oldaláról.
A húst kiszedjük egy tálba. A szalonnához hozzáadjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát majd világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát majd a lecsót és a felszeletelt kolbászt is. Összefőzzük, mjd visszatesszük a hús szeleteket a lecsóba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassan készre pároljuk kb. 50 perc alatt.
Nokedlit készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok!