Főoldal / Sertés ételek / Sertéspörkölt tarhonyával

Sertéspörkölt tarhonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéspörkölt tarhonyával

sertéspörköt tarhonyával 3

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika/elhagyható/
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk,gulyás krém vagy piros arany
  • 2-3 tk.piros paprika
  • 1/2 kg tarhonya
  • étolaj vagy zsír /sertés,liba/
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Sertéspörkölt tarhonyával 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére