Főoldal / Sertés ételek / Sertéstokány bakonyi módra

Sertéstokány bakonyi módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéstokány bakonyi módra

Sertéstokány bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 50dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 30dkg gomba
  • 10dkg füstölt szalonna
  • 1db paprika
  • 1db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tejföl
  • 2ek. finom liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sertéstokány bakonyi módra 4.00/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére