Sok sajtos burgonya
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha langyosra hűlt, meg pucoljuk, és karikára vágjuk.
A bacont felkockázzuk, és kevés vajon megpirítjuk. Ha megpirult,kiszedjük a serpenyőből.
Egy jénai tálba öntjük a serpenyőben maradt zsírt, és belerakjuk a karikára felvágott burgonya felét. Rászórjuk a sült bacont 3/4 részét.
A tejfölt, a vajat, a reszelt sajt felét, pici őrölt borsot, és a tárkonyt(vagy petrezselymet) összekeverjük és a burgonyára öntjük. Befedjük a maradék burgonyával, megszórjuk a baconnel, és a megmaradt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A sóval vigyázzunk mert a bacon elég sós. Aki szereti a saját tányérjában még tehet rá tejfölt.