Főoldal / Egytálételek / Sonkába tekert fehérspárga

Sonkába tekert fehérspárga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkába tekert fehérspárga

Sonkába tekert fehérspárga

Hozzávalók:

  • 1 köteg (50 dkg) fehérspárga
  • 1 marék (kb. 5 dkg) spenót
  • 5 dkg (kb.3 szelet) füstölt sonka
  • 2 ek majonéz
  • 2 db nagy újkrumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors 
  • cukor
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.

A  spárgát megpucolom, sós, cukros vízben megfőzöm. Kiveszem, majd a spenótot bedobom a spárga főzőlevébe kb .3 percre. A spárgákat három felé osztom, és betekerem a sonkába.

A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkába tekert spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, és majonézzel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Spárga és spenót szezonja van. Igyekszem kihasználni. Most is kombináltam a kettőt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére