Főoldal / Kelt tészták / Sonkás-kolbászos háromszögek

Sonkás-kolbászos háromszögek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás-kolbászos háromszögek

Sonkás-kolbászos háromszögek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • fél Rama
  • 2 db nagy főtt burgonya
  • 5 dkg élesztő
  • 1 pohár tejföl
  • szezámmag
  • 2 tojás
  • kb. 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • paprikakrém, só
  • 15 dkg sonka
  • fél szál füstölt kolbász
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.
A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.
Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.

Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Akár reggelire egy pohár tej mellé vagy korai vacsorára egy pohár kakaó mellé. Finom laktató. Nagyitól tanultam, nagyon sokat csinálta még gyerekkoromban.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére