Sonkás-kolbászos háromszögek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.
A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.
Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Akár reggelire egy pohár tej mellé vagy korai vacsorára egy pohár kakaó mellé. Finom laktató. Nagyitól tanultam, nagyon sokat csinálta még gyerekkoromban.