Sonkás krémsajtos kiflik
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel.
A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.
A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával.
A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.
A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük.
Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá!!