Főoldal / Egytálételek / Sonkás lecsókolbászos burgonyatekercs

Sonkás lecsókolbászos burgonyatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás lecsókolbászos burgonyatekercs

Sonkás lecsókolbászos burgonyatekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg sonka
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg lecsó kolbász
  • bors
  • vegeta

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag
  • köménymag
  • sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla és burgonya törővel összetörjük, majd hagyjuk lehűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, és alaposan elkeverjük.

A sonkát lecsókolbászt és a hagymát apró kockára vágjuk és olajon 10 perc alatt elősütjük.

Egy konyharuhát kiterítünk, belisztezzük, és rásimítjuk a burgonyás masszát, majd kinyújtjuk.

A tejfölt elkeverjük a füstölt sajttal, az 1 tojással, és ízlés szerint fűszerezzük. A burgonyás massza tetejére kenjük, rászórjuk a sonkás ragut, és a konyha ruha segítségével feltekerjük.

A tetejét lekenjük 1 tojássárgájával, megszórjuk köménymaggal ,szezámmaggal, és reszelt sajttal.

Egy tepsit kiolajozunk, és bele tesszük a burgonyatekercset. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére