Sonkás lecsókolbászos burgonyatekercs
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla és burgonya törővel összetörjük, majd hagyjuk lehűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, és alaposan elkeverjük.
A sonkát lecsókolbászt és a hagymát apró kockára vágjuk és olajon 10 perc alatt elősütjük.
Egy konyharuhát kiterítünk, belisztezzük, és rásimítjuk a burgonyás masszát, majd kinyújtjuk.
A tejfölt elkeverjük a füstölt sajttal, az 1 tojással, és ízlés szerint fűszerezzük. A burgonyás massza tetejére kenjük, rászórjuk a sonkás ragut, és a konyha ruha segítségével feltekerjük.
A tetejét lekenjük 1 tojássárgájával, megszórjuk köménymaggal ,szezámmaggal, és reszelt sajttal.
Egy tepsit kiolajozunk, és bele tesszük a burgonyatekercset. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!