Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sonkás makarónisaláta

Sonkás makarónisaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás makarónisaláta

Sonkás makarónisaláta

Hozzávalók:

  • 1 cs. makaróni tészta
  • csipet bors
  • 20 deka bármilyen sonka (lehet pulykasonka is)
  • 2 darab csemegeuborka
  • 6 kanál majonéz
  • 4 kanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 paradicsom
  • 10 deka sajt
  • citromkarika
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A makarónit 6-7 centis darabokra tördelem, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem.
A többi hozzávalót kisebb kockákra vágom.

A majonézt összekeverem a tejföllel és a ketchuppal, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. (ízlés szerint egy kevés só is adható hozzá)

A kihűlt tésztát összekeverem a majonézes sonkával, az  uborkával és a többi hozzávalóval.
Citromkarikával és petrezselyem zölddel díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére