Sonkás póréhagymás kukoricás langalló
Hozzávalók:A tésztához:
A kenéshez:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a megkelt tésztát.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!