Sonkás rakott tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.
A sonkát lereszeljük, ledaráljuk, esetleg kockázzuk. Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a friss, vagy szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt elkeverjük felvert tojással, liszttel, és a 3/4 részét hozzáöntjük a sonka keverékéhez. A tésztával is összekeverjük az egészet, majd a kivajazott, kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a meghagyott tejfölös mártást, és sajtot reszelünk rá.
180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Rakott ételekhez sűrűn használok zsemlemorzsát, esetleg kinyújtott fehér kenyeret, aminek levágtam a szélét, teszek a tál aljára. Az étel által engedett kevés levet ez összegyűjti, rövid hűlés után könnyebben szeletelhető, és emelhető ki a tálból a kockázott rakott finomság. Mindig sokat adok az étel íze mellett a látványára is, mert akkor jobb az ember étvágya, ha szép amit eléd raknak!