Sonkás sajtos rakott palacsinta
Hozzávalók:A tésztához:
A tölteléknek:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit habverővel alaposan össze keverjük, és 20percig állni hagyjuk. Majd az első palacsintát, hogy le ne ragadjon le a palacsintasütőbe kevés olajon, kisütjük. A többi alá már nem kell olaj.
A sonkát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk,
A trappista és a füstölt sajtot lereszeljük.
A tejfölt a tömlős sajttal, a sóval és a pirospaprikával alaposan kikeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy palacsintát, megkenjük tejfölös keverékkel, teszünk rá sonkát. Majd letakarjuk egy másik palacsintával..
Tovább rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A sonkás sajtos rakott palacsinta rétegei közé is tehetünk reszelt sajtot, így még sajtosabb lesz a végeredmény.
Kísérletező kedvűbbek a tölteléket ízlésük szerint módosíthatják, használhatnak bacont, füstölt tarját, hajszálvékonyra szeletelt kolbászkarikákat is.