Főoldal / Egytálételek / Sonkás sajtos rakott palacsinta

Sonkás sajtos rakott palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás sajtos rakott palacsinta

Sonkás sajtos rakott palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 6 evő kanál liszt

A tölteléknek:

  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős sajt
  • 30 dkg sonka
  • só, pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit habverővel alaposan össze keverjük, és 20percig állni hagyjuk. Majd az első palacsintát, hogy le ne ragadjon le a palacsintasütőbe kevés olajon, kisütjük. A többi alá már nem kell olaj.

A sonkát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk,
A trappista és a füstölt sajtot lereszeljük.
A tejfölt a tömlős sajttal, a sóval és a pirospaprikával alaposan kikeverjük.

Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy palacsintát,  megkenjük tejfölös keverékkel, teszünk rá sonkát. Majd letakarjuk egy másik palacsintával..
Tovább rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A sonkás sajtos rakott palacsinta rétegei közé is tehetünk reszelt sajtot, így még sajtosabb lesz a végeredmény.
Kísérletező kedvűbbek a tölteléket ízlésük szerint módosíthatják, használhatnak bacont, füstölt tarját, hajszálvékonyra szeletelt kolbászkarikákat is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére