Sonkás spenótos tojáslepény – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb szögletes lapos jénai tálba 2 evőkanál zsírt teszünk, és betesszük a sütőbe.
Amíg a tál átforrósodik, addig előkészítjük a többi hozzávalót.
Egy serpenyőben megsütjük az apróra vágott szalonnát, rátesszük a hagymát, és átpirítjuk. Hozzáadjuk a sonkát, megpirítjuk végül a spenótot is rádobjuk de ezzel már csak átforgatjuk, hogy a spenót össze essen.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet is.
A sütőtálat kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk benne a sonkás spenótos tölteléket, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és betoljuk a sütőbe.
Ha van felső grill funkció a sütőn, kapcsoljuk be, és süssük meg a lepényt kb. 20perc alatt. Szeletekre vágva, salátával és kenyérrel kínáljuk.