Sonkatekercs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az 5 deka vajjal és 5 deka liszttel világos rántást készítek.Ha már a liszt kicsit megpirult 2 deci tejjel felengedem.Állandó keverés mellett sűrűre főzöm.
Amikor kihűlt hozzákeverem a tormát és a maradék vajat, sóval. cukorral izésítem.
A franciasalátát tálcára teszem.
A sonkaszeleteket egyesével kiterítem, és a tormás krémmel megtöltöm, majd feltekerem A maradék tormakrémet nyomózsákba töltöm, és a sonkatekercsek végét megdíszítem vele.
A kész tekercseket a franciasalátára helyezem, majd ízlés szerint díszítem a tetejét.sonkatekercsek két végét csillagcsővel díszítjük.A maradék tormakrémmel feldíszítjük.
Tipp / megjegyzés:
A sonkatekercs az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de tökéletes hidegtálat készíthetünk vele húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.
A sonkatekercs töltelékét ízlés szerint változtathatjuk, tölthetjük akár tojáskrémmel is.
Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt vigyázni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.