Sonkatekercses hidegtál
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből, világos rántást készítünk. Felengedjük a 4 dl forró tejjel és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük.
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával.
Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.
A franciasalátát tálra terítjük.
A sonkaszeletek szélére, megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét, csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.
A tálat, a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük (vendégvárónak), a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!