Elmentem!Sonkával sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal
Hozzávalók:
- 4 szelet tök
- 2 szelet szendvics sonka
- 2 szelet kemény sajt
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db tojás
- liszt
- prézli
- napraforgó olaj
- 1 zacskó konyhakész rizs
- petrezselyem
- 2 szál kapor
A kaporszószhoz:
- 4 ek joghurt
- 5 szál kapor
- 2 tk olívaolaj
- 1/2 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 5 tk kanál liszt
|
Elkészítési idő: |
5 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Glutén mentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A rizst megfőzöm, hozzákeverem az aprított petrezselymet. Elkészítem a kaporszószt. A joghurtba belekeverem a kaprot, kevés olívaolajat, aprított újhagymát és fokhagymát, lisztet, sózom, borsozom.
A tököt előfőzöm, sózom, borsozom, két szelet közé teszek 1-1 szelet sonkát és sajtot, duplán panírozom, bő olajban kisütöm. Egy tányérra tornyozok a rizsből, mellé teszem a rántott tököt, a kaporszószt, s díszítem kaporral.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.