Főoldal / Egytálételek / Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 4 db TV-paprika
  • 3 szelet (kb. 20 dkg) szendvics sonka
  • 1 db chili
  • 1/2 zacskó (5 dkg) konyhakész rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • csípős piros paprika

Szósz:

  • 5 db paradicsom
  • 1 doboz (7 dkg) paradicsompüré
  • zellerlevél
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • chili szósz
  • cukor
  • vörösbor

Köret:

  • 4 db krumpli
  • tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst megfőzöm. A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem)

Fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.

A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.

Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat.

A paradicsomot botmixerrel összekeverem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat, készre főzöm.

Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.

Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját és paradicsomszószt, s egy krumplit. Teszek rá egy kanál tejfölt, s bazsalikomlevelet.

Tipp / megjegyzés:
Egy kicsit más, mint a megszokott töltött paprika.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére