Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban
Hozzávalók:Töltelék:
Szósz:
Köret:
|
|
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem)
Fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.
A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.
Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat.
A paradicsomot botmixerrel összekeverem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat, készre főzöm.
Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.
Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját és paradicsomszószt, s egy krumplit. Teszek rá egy kanál tejfölt, s bazsalikomlevelet.
Tipp / megjegyzés:
Egy kicsit más, mint a megszokott töltött paprika.