Főoldal / Szárnyas Ételek / Sörön sült mázas csirke

Sörön sült mázas csirke

Sörön sült mázas csirke

Sörön sült mázas csirke

Hozzávalók:

  • egy egész csirke, kb. 1,5 kg-os
  • 1 doboz sör
  • egy-két borsikafű ág

A mázhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. baracklekvár
  • 3 ek. étolaj (vagy vaj)
  • 1 ek. erős pista vagy chili krém
  • só, bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, majd szárazra töröljük.

Elkészítjük a mázat. Egy tálban addig keverjük a baracklekvárt, az étolajat (vagy olvasztott vajat) az erős pistát, és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk borsozzuk. A csirkét is alaposan megsózzuk, borsozzuk, kívül-belül.

Fogunk egy közepes tepsit és kibéleljük sütőpapírral, vagy egy szétvágott sütőzacskóval, hogy a lecsöpögö máz ne égjen majd az aljába.

A sörösdobozt kinyitjuk, majd a fele sört kiöntjük egy pohárba és félretesszük (vagy megisszuk) a dobozt bevonjuk alufóliával és beledobjuk a zöldfűszert (lehet ez borsikafű de akár rozmaring is). A dobozt elhelyezzük a tepsi közepén majd ráültetjük a csirkét. A lábait úgy helyezzük el, hogy stabilan megálljon a tepsiben. Ha kell, a combjainál bemetszük a bőrt, hogy a lábait jobban szétnyithassuk.

A szósz felével, egy ecset segítségével bekenjük a csirkét, hogy mindenhol bevonja a máz. Alufóliával betakarjuk és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 90 percre. Ezután levesszük róla az alufóliát, rákenjük a maradék mázat, majd visszatesszük még 15-20 percre, hogy a bőre ropogósra süljön, és a máz is szépen megkaramellizálódjon.

Finom salátával és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére