Főoldal / Szárnyas Ételek / Sörön sült mázas csirke

Sörön sült mázas csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörön sült mázas csirke

Sörön sült mázas csirke

Hozzávalók:

  • egy egész csirke, kb. 1,5 kg-os
  • 1 doboz sör
  • egy-két borsikafű ág

A mázhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. baracklekvár
  • 3 ek. étolaj (vagy vaj)
  • 1 ek. erős pista vagy chili krém
  • só, bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, majd szárazra töröljük.

Elkészítjük a mázat. Egy tálban addig keverjük a baracklekvárt, az étolajat (vagy olvasztott vajat) az erős pistát, és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk borsozzuk. A csirkét is alaposan megsózzuk, borsozzuk, kívül-belül.

Fogunk egy közepes tepsit és kibéleljük sütőpapírral, vagy egy szétvágott sütőzacskóval, hogy a lecsöpögö máz ne égjen majd az aljába.

A sörösdobozt kinyitjuk, majd a fele sört kiöntjük egy pohárba és félretesszük (vagy megisszuk) a dobozt bevonjuk alufóliával és beledobjuk a zöldfűszert (lehet ez borsikafű de akár rozmaring is). A dobozt elhelyezzük a tepsi közepén majd ráültetjük a csirkét. A lábait úgy helyezzük el, hogy stabilan megálljon a tepsiben. Ha kell, a combjainál bemetszük a bőrt, hogy a lábait jobban szétnyithassuk.

A szósz felével, egy ecset segítségével bekenjük a csirkét, hogy mindenhol bevonja a máz. Alufóliával betakarjuk és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 90 percre. Ezután levesszük róla az alufóliát, rákenjük a maradék mázat, majd visszatesszük még 15-20 percre, hogy a bőre ropogósra süljön, és a máz is szépen megkaramellizálódjon.

Finom salátával és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére