Sörös csirke
Hozzávalók:
Sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A csirkeszárnyat és combot megtisztítás után, megsózóm és fokhagymával befűszerezem. 15 percig pihentettem és ezután nagyon forró olajon, erős lángon hirtelen mindkét oldalát átsütöm.
A csirke darabokat egy másik edénybe átrakom és melegen tartom, majd az olajat leöntöm a serpenyőből csak kb 2 evőkanálnyit hagyok benne.
Felöntöm a sörrel,beleszórom a fűszereket és a finomra vágott vöröshagymát és a csirke darabokat most visszateszem.
Fedő alatt, gyakori keverés mellett puhára párolom.
Ha a csirke idő előtt el főnné a levét akkor kevés sörrel pótolom.
A puha szárnyast levéből kiveszem és melegen tartom.
A visszamaradt sörös mártásba keverem a burgonyapehelyt és sűrűre főzőm/forralom/.
Végül együtt tálalom.
Tipp / megjegyzés:
SÖR LEHET ALKOHOLOS ÉS ALKOHOL MENTES IS. A csirke lehet egész csirke feldarabolva,lehet csak szárny vagy csak comb ki mit szeret. Én a végén a mártásba szoktam egy pici őrölt pirospaprikát tenni mert akkor pirosabb színe van nem barnás.