Sörös dobozon sült csirke rozmaringos burgonyával
Hozzávalók:
A rozmaringos sült burgonyához:
|
|
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk.
A sörös dobozt alaposan lemossuk és bevonjuk az alufóliával. Felül a nyílás maradjon szabadon.
A sült csirke fűszert és a fokhagymából 2 gerezdet beleteszünk a dobozba és félig felöntjük sörrel. (Lassan,mert a sör habzik)
A maradék fűszert pici sörrel összekeverjük és kívül belül belemasszírozzuk a csirkébe.
A csirkét ráültetjük a sörös dobozra, és lábaival kitámasztjuk. Egy nagyobb sütőpapírt alaposan bevizezünk, és a dobozon lévő csirkére terítjük.
200fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Sütés végén óvatosan levesszük a csirkét a dobozról. (óvatosan, mert a doboz forró)
A burgonyát egészben sós vízbe tesszük, és félig megfőzzük. Felvágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe terítjük. Meglocsoljuk olíva olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajta a vajkockákat. Összekeverjük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A csirkét, a rozmaringtól illatozó burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Ha kevesebb burgonyát készítünk, tehetjük a csirke mellé a tepsibe is a sütés utolsó 1/2 órájában.