Főoldal / Szárnyas Ételek / Sörös dobozon sült csirke rozmaringos burgonyával

Sörös dobozon sült csirke rozmaringos burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörös dobozon sült csirke rozmaringos burgonyával

Sörös dobozon sült csirke rozmaringos burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1 db 0,33 l-es sörös/üdítős doboz ( jó alaposan elmosva, kívül-belül )
  • alufólia
  • 1 db 0,5-ös sör
  • 1 cs sült csirke fűszer
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A rozmaringos sült burgonyához:

  • 80 dkg krumpli
  • olíva olaj
  • friss rozmaring
  • fokhagyma, vaj, só, bors
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk.
A sörös dobozt alaposan lemossuk és bevonjuk az alufóliával. Felül a nyílás maradjon szabadon.

A sült csirke fűszert és a fokhagymából 2 gerezdet beleteszünk a dobozba és félig felöntjük sörrel. (Lassan,mert a sör habzik)
A maradék fűszert pici sörrel összekeverjük és kívül belül belemasszírozzuk a csirkébe.
A csirkét ráültetjük a sörös dobozra, és lábaival kitámasztjuk. Egy nagyobb sütőpapírt alaposan bevizezünk, és a dobozon lévő csirkére terítjük.

200fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Sütés végén óvatosan levesszük a csirkét a dobozról. (óvatosan, mert a  doboz forró)

A burgonyát egészben sós vízbe tesszük, és félig megfőzzük. Felvágjuk,  majd egy kiolajozott tepsibe terítjük. Meglocsoljuk olíva olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajta a vajkockákat. Összekeverjük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A csirkét, a rozmaringtól illatozó burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:

Ha kevesebb burgonyát készítünk, tehetjük a csirke mellé a tepsibe is a sütés utolsó 1/2 órájában.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére