Főoldal / Sertés ételek / Sörös füstölt csülök Pékné módra vele sült krumplival

Sörös füstölt csülök Pékné módra vele sült krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörös füstölt csülök Pékné módra vele sült krumplival

Sörös füstölt csülök Pékné módra velesült krumplival

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db óriási krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • egész fekete bors
  • babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • füstölt szalonna
  • olíva olaj 
  • sör
  • csalamádé
  • ecetes uborka
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.

A csont nélküli csülköt több mint egy óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet és egész borsot.

A csülök a bőrös oldalát rácsosan bevagdosom, sózom, borsozom.

Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá egy szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat.

Melléteszem a karikára vágott krumplit.

Fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal.

Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával, sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.

A csülköt kettévágom.

Tálalás: A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint egy kupac csalamádét, és két uborkát.

Jól behűtött sört iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére