Sörös füstölt csülök Pékné módra vele sült krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.
A csont nélküli csülköt több mint egy óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet és egész borsot.
A csülök a bőrös oldalát rácsosan bevagdosom, sózom, borsozom.
Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá egy szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat.
Melléteszem a karikára vágott krumplit.
Fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal.
Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával, sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.
A csülköt kettévágom.
Tálalás: A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint egy kupac csalamádét, és két uborkát.
Jól behűtött sört iszom hozzá.