Sörös malacsült krumplival és répával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bőrt bevagdossuk, a fűszerekkel bedörzsöljük, csöpögtetünk rá citromot, majd egy serpenyőbe rakjuk. Adunk hozzá zsírt, mellérakjuk a hagymákat, rá a babérlevelet, és befedjük alufóliával. Beteszem a hűtőbe pár órára, de akár egy egész éjszakára.
A 180 C fokra hevített sütőbe rakjuk a serpenyőt, ráöntjük a sör felét.
Közben megpucoljuk a krumplit és a répát, majd enyhén sós vízben félig megfőzzük.
40 perc elteltével levesszük a húsról a fóliát, ráöntjük a sör másik felét, a hús mellé tesszük a zöldségeket. 15 perc elteltével kivesszük a zöldségeket.
A húst meglocsoljuk a sörrel, rákenjük a mézet, átkapcsolunk grill fokozatra. Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszatesszük a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalunk.
Tipp / megjegyzés:
Ha Szilveszter, akkor malacsült.