Főoldal / Sertés ételek / Sörös malacsült krumplival és répával

Sörös malacsült krumplival és répával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörös malacsült krumplival és répával

Sörös malacsült krumplival és répával

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrös malac
  • 4 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 vöröshagyma
  • sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • borókabogyó
  • köménymag
  • babérlevél
  • 0,5 citrom
  • 2 dl sör
  • 1 tk méz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A bőrt bevagdossuk, a fűszerekkel bedörzsöljük, csöpögtetünk rá citromot, majd egy serpenyőbe rakjuk. Adunk hozzá zsírt, mellérakjuk a hagymákat, rá a babérlevelet, és befedjük alufóliával. Beteszem a hűtőbe pár órára, de akár egy egész éjszakára.

A 180 C fokra hevített sütőbe rakjuk a serpenyőt, ráöntjük a sör felét.

Közben megpucoljuk a krumplit és a répát, majd enyhén sós vízben félig megfőzzük.

40 perc elteltével levesszük a húsról a fóliát, ráöntjük a sör másik felét, a hús mellé tesszük a zöldségeket. 15 perc elteltével kivesszük a zöldségeket.

A húst meglocsoljuk a sörrel, rákenjük a mézet, átkapcsolunk grill fokozatra. Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszatesszük a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalunk.

Tipp / megjegyzés:
Ha Szilveszter, akkor malacsült.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére