Főoldal / Birka / Marha / Sörös marhahús és pacal pörkölt

Sörös marhahús és pacal pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sörös marhahús és pacal pörkölt

Sörös marhahús és pacal pörkölt

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalapocka
  • 50 dkg marhapacal előfőzve
  • 16 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. lecsó
  • 600 ml barna sör
  • 2 ek. paradicsomlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. A szalonnát, vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk és megsütjük.

Hozzáadjuk a marhahúst és átpirítjuk. Mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és azonnal hozzáadjuk a lecsót és együtt pirítjuk 15 percet.

Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a köménymagot, és ismét 15 percig főzzük együtt, majd hozzáadjuk a pacalt. Összekeverjük és felöntjük barna sörrel. Fedő alatt lassan főzzük 50 percig, és mikor szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot sörrel.
Mikor a marhahús és a pacal is puhára főtt, knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Meg kell említeni, hogy a pacalt 15 percig felöntve vízzel főztem, majd a pacalt leszűrtem, leöblítettem és csak úgy raktam a húshoz. Tehát előfőzött pacalt használtam!

 

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére