Sörös marhahús és pacal pörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. A szalonnát, vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk és megsütjük.
Hozzáadjuk a marhahúst és átpirítjuk. Mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és azonnal hozzáadjuk a lecsót és együtt pirítjuk 15 percet.
Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a köménymagot, és ismét 15 percig főzzük együtt, majd hozzáadjuk a pacalt. Összekeverjük és felöntjük barna sörrel. Fedő alatt lassan főzzük 50 percig, és mikor szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot sörrel.
Mikor a marhahús és a pacal is puhára főtt, knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Meg kell említeni, hogy a pacalt 15 percig felöntve vízzel főztem, majd a pacalt leszűrtem, leöblítettem és csak úgy raktam a húshoz. Tehát előfőzött pacalt használtam!