Sörös sült bajor csülök zöldségekkel boros szalonnás káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csülköt bepácolom, előtte a bőrös részét beirdalom, de nem vágom át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használok sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölök a csülökbe, teszek rá babérlevelet, majd két napra elteszem a hűtőbe.
A sütés napján öntök rá vizet, amibe morzsolok egy húsleveskockát, letakarom alufóliával, majd beteszem a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen.kb.2 órán keresztül sütöm.
Időnkét meglocsolom. A végén öntök rá sört, és átkapcsolom grill fokozatra, 200 C fokon pirosra sütöm.
Közben megpucolom a hagymát, a répát, a krumplit, a céklát darabolom, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágom. Sózom, borsozom, s szórok rá grillzöldség fűszerkeveréket.
A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében párolom, majd a sütőben megsütöm.
Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütöm, szórok bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, karamellizálom.
Ráteszem a káposztát, babérlevelet, sózom, borsozom, locsolok rá a csülök levéből, majd átpirítom. A vége felé öntök hozzá fehérbort.
Tálalok. A csülökből vágok két szeletet, a tányérra helyezem, rakok mellé zöldségeket, és káposztát.
Sört iszom hozzá.