Sörrel sült malac párolt sütőtökkel vörösboros lila káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.
A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.
Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamellizálom.
Majd ráteszem az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.
Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört.
Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.
Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lila káposztát.