Főoldal / Paleo / Sós mini palacsinta, reggelire vagy előételnek – paleo

Sós mini palacsinta, reggelire vagy előételnek – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós mini palacsinta, reggelire vagy előételnek – paleo

Sós mini palacsinta, reggelire vagy előételnek - paleo

Hozzávalók:

kb. 12-15 db-hoz:

  • 2 tojás
  • 2 dl mandulatej
  • 1 tk. citromlé
  • pici só és bors
  • 6 dkg mandula liszt
  • 4 dkg tápióka keményítő
  • 2 ek. lenmagliszt
  • 1/4 tk. szódabikarbóna

A tetejére:

  • 10 dkg totukrém vagy kókusztejföl
  • 1 avokádó
  • 15 dkg füstölt lazac
  • kapor
  • lime/citrom
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és elvegyítjük egymással. A tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet, és a száraz hozzávalókkal csomómentesre keverjük.

Állni hagyjuk 5 percet, addig előmelegítjük a serpenyőt.

Ha a palacsinta tészta nagyon besűrűsödne, kevés tejjel vagy vízzel hígítunk rajta.

A serpenyőbe egy kiskanálnyi zsírt, felolvasztunk, majd kanállal beleadagoljuk a tésztát. 4-5 palacsinta elfér benne egyszerre, attól függően mekkorák.

Közepes hőmérsékleten pár percig sütjük, majd megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is.

Ízlésünk szerinti feltéttel kínáljuk. Laktató és magában is finom ízű palacsinta.

Tipp / megjegyzés:
Én zsíron sütöttem, de kókuszolaj is jó hozzá.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére