Sós mini palacsinta, reggelire vagy előételnek – paleo
Hozzávalók:kb. 12-15 db-hoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és elvegyítjük egymással. A tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet, és a száraz hozzávalókkal csomómentesre keverjük.
Állni hagyjuk 5 percet, addig előmelegítjük a serpenyőt.
Ha a palacsinta tészta nagyon besűrűsödne, kevés tejjel vagy vízzel hígítunk rajta.
A serpenyőbe egy kiskanálnyi zsírt, felolvasztunk, majd kanállal beleadagoljuk a tésztát. 4-5 palacsinta elfér benne egyszerre, attól függően mekkorák.
Közepes hőmérsékleten pár percig sütjük, majd megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is.
Ízlésünk szerinti feltéttel kínáljuk. Laktató és magában is finom ízű palacsinta.
Tipp / megjegyzés:
Én zsíron sütöttem, de kókuszolaj is jó hozzá.