Főoldal / Desszertek / Sós rudacska nagyanyótól

Sós rudacska nagyanyótól

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sós rudacska nagyanyótól

Sós rudacska nagyanyótól

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 kk. só
  • 1 dl tejföl

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére: (ízlés szerint)

  • köménymag
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sót, a puha margarint, a tojássárgáját egy tálba tesszük. Hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát.
Félórát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük a fevert egész tojással megszórjuk köménymaggal vagy reszelt sajttal és vékony rudacskákra felvágjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.

Sós rudacska nagyanyótól 3.83/5 (42 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére