Spagettis rakott túrós csusza
Hozzávalók:
Töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Spagetti tésztát a megszokott módon, 10 perc alatt, kifőzzük,majd leszűrjük és langyosra hűtjük.
A virslit vékony szeletekre vágjuk, és a szalonnát vékony darabokra szeljük.
Ezután egy 36×23 cm-es közepes tepsit, zsírral vastagon megkenjük,tészta egy részét ujjnyi vastagon el terítjük benne.
Erre tesszük a virslit és 6 kis szelet szalonna darabot. A túró felével befedjük, és 4 csipet sóval megszórjuk, majd 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá.
A maradék tészta felével be fedjük, és eloszlatjuk rajta a szalonna darabokat, ismét túrós réteg következik, majd 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá, és megsózzuk.
Maradék tésztával befedjük, és az összes tejfölt egyenletesen elsimítjuk a tetején. Végül őrölt pirospaprikával egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 250 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Majd deszkára téve még tepsiben kockára szeleteljük.
Tejföllel, majonézzel, tálaljuk,de önmagában is fogyasztható.
Nagyon finom kiadós és laktató étel.