Főoldal / Egytálételek / Spagettis rakott túrós csusza

Spagettis rakott túrós csusza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spagettis rakott túrós csusza

Spagettis rakott túrós csusza 2

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta

Töltelékhez:

  • 2 pár virsli
  • 15 dkg füstölt Kolozsvári szalonna
  • 60 dkg túró
  • 5 dl tejföl
  • 8 csipet só
  • 1 mk őrölt pirospaprika
  • Tepsi kenéshez 3 evőkanál zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Spagetti tésztát a megszokott módon, 10 perc alatt, kifőzzük,majd leszűrjük és langyosra hűtjük.
A virslit vékony szeletekre vágjuk, és a szalonnát vékony darabokra szeljük.

Ezután egy 36×23 cm-es közepes tepsit, zsírral vastagon megkenjük,tészta egy részét ujjnyi vastagon el terítjük benne.

Erre tesszük a virslit és 6 kis szelet szalonna darabot.  A túró felével befedjük, és 4 csipet sóval megszórjuk, majd 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá.

A maradék tészta felével be fedjük, és eloszlatjuk rajta a szalonna darabokat, ismét túrós réteg következik, majd 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá, és megsózzuk.

Maradék tésztával befedjük, és az összes tejfölt egyenletesen elsimítjuk a tetején. Végül őrölt pirospaprikával egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 250 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Majd deszkára téve még tepsiben kockára szeleteljük.
Tejföllel, majonézzel, tálaljuk,de önmagában is fogyasztható.

Nagyon finom kiadós és laktató étel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére