Spenótos lazacos cannelloni
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy lábasban feltesszük forrni vizet, majd ha forr sózzuk és egy kis olajat öntünk hozzá. A cannellonikat óvatosan beletesszük, nehogy eltörjenek és négy percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, leöblítjük hideg vízzel és félretesszük.
Miközben fő a tészta elkezdjük elkészíteni a tölteléket: egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, és a fagyasztott spenótot, összekeverjük és lefedve pároljuk egy-két percig, amíg a spenót felenged.
Ezalatt a lazacdarabokat feldaraboljuk nem túl kicsi darabokra és ha felengedett a spenót rádobjuk a lazacot is, ízlés szerint megsózzuk. Összeforgatjuk az egészet a 2 gerezd zúzott fokhagymával és felöntjük 1 dl főzőtejszínnel, majd lehúzzuk a tűzről.
A tojássárgákat a maradék tejszínnel botmixerrel összemixeljük, hogy szép egynemű mártást kapjunk.
Előveszünk egy tűzálló tálat és minden cannellonit félbevágva szépen beleállítjuk őket, egymás mellé.(Én egy négyszögletes 24x 10 cm-es szilikonformába sütöttem.)
Szóval miután felállogattuk a cannellonikat elkezdjük őket megtölteni a töltelékkel. Mikor elfogyott a töltelék a cannelloni mellé öntjük a tejszínes mártást és betoljuk a sütőbe légkeveréses fokozatra 160-170 fokra.
Mikor a tejszín megszilárdult a cannelloni körül rászórunk egy kis reszelt sajtot és tovább sütjük a sajt pirulásáig.
Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis sajttal és tehetünk rá egy szép levél bazsalikomot.
Vigyázat, nem kell belőle sokat enni, csalóka de nagyon laktató!
Jó étvágyat kívánok!
nutsnroll.blogspot.co.uk