Spenótos lazacos cannelloni

Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy lábasban feltesszük forrni vizet, majd ha forr sózzuk és egy kis olajat öntünk hozzá. A cannellonikat óvatosan beletesszük, nehogy eltörjenek és négy percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, leöblítjük hideg vízzel és félretesszük.
Miközben fő a tészta elkezdjük elkészíteni a tölteléket: egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, és a fagyasztott spenótot, összekeverjük és lefedve pároljuk egy-két percig, amíg a spenót felenged.
Ezalatt a lazacdarabokat feldaraboljuk nem túl kicsi darabokra és ha felengedett a spenót rádobjuk a lazacot is, ízlés szerint megsózzuk. Összeforgatjuk az egészet a 2 gerezd zúzott fokhagymával és felöntjük 1 dl főzőtejszínnel, majd lehúzzuk a tűzről.
A tojássárgákat a maradék tejszínnel botmixerrel összemixeljük, hogy szép egynemű mártást kapjunk.
Előveszünk egy tűzálló tálat és minden cannellonit félbevágva szépen beleállítjuk őket, egymás mellé.(Én egy négyszögletes 24x 10 cm-es szilikonformába sütöttem.)
Szóval miután felállogattuk a cannellonikat elkezdjük őket megtölteni a töltelékkel. Mikor elfogyott a töltelék a cannelloni mellé öntjük a tejszínes mártást és betoljuk a sütőbe légkeveréses fokozatra 160-170 fokra.
Mikor a tejszín megszilárdult a cannelloni körül rászórunk egy kis reszelt sajtot és tovább sütjük a sajt pirulásáig.
Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis sajttal és tehetünk rá egy szép levél bazsalikomot.
Vigyázat, nem kell belőle sokat enni, csalóka de nagyon laktató!
Jó étvágyat kívánok!
nutsnroll.blogspot.co.uk
Receptkirály.hu Receptek képekkel