Főoldal / Reggelik / Spenótos ricottás batyuk

Spenótos ricottás batyuk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos ricottás batyuk

Spenótos ricottas batyuk

Hozzávalók:

12-14 db-hoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertés zsír
  • 1 dl tej

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kétféle lisztet összekeverni egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáönteni a tejet, és pár perc alatt összegyúrni.
Ezután kb. 1 órára betenni a hűtőbe pihentetni.

A spenótot alaposan megmosni, majd forrásba lévő vízbe tenni és 2-3 percig főzni. Ezután leszűrni, lecsepegtetni, teljesen kihűteni, majd kinyomkodni belőle a maradék vizet.

A ricottát összekeverni a reszelt sajttal,(egy keveset félretenni és majd a batyuk tetejére szórni) ízlés szerinti mennyiségű sóval, és őrölt borssal, majd hozzákeverni a kinyomkodott spenótot is.

A hűtőből kivenni a tésztát, majd lisztezett felületen, 2-3 mm vastagságúra kinyújtani. Ezután kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágni.
A tésztakockák közepére kanalazni a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenni.
Ezután a tészták négy sarkát összefogni, majd jól összenyomkodni, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenni, és reszelt sajttal megszórni.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére