Spenótos ricottás batyuk
Hozzávalók:12-14 db-hoz:
Töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverni egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáönteni a tejet, és pár perc alatt összegyúrni.
Ezután kb. 1 órára betenni a hűtőbe pihentetni.
A spenótot alaposan megmosni, majd forrásba lévő vízbe tenni és 2-3 percig főzni. Ezután leszűrni, lecsepegtetni, teljesen kihűteni, majd kinyomkodni belőle a maradék vizet.
A ricottát összekeverni a reszelt sajttal,(egy keveset félretenni és majd a batyuk tetejére szórni) ízlés szerinti mennyiségű sóval, és őrölt borssal, majd hozzákeverni a kinyomkodott spenótot is.
A hűtőből kivenni a tésztát, majd lisztezett felületen, 2-3 mm vastagságúra kinyújtani. Ezután kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágni.
A tésztakockák közepére kanalazni a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenni.
Ezután a tészták négy sarkát összefogni, majd jól összenyomkodni, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenni, és reszelt sajttal megszórni.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.