Sport szeletes sütemény eper lányokkal
Hozzávalók:
A krémhez:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral.
A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, egyenként a tojássárgáját, és folyamatosan keverjük a habverővel, lassú fokozaton.
Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy kiolajozott tepsibe rakunk sütőpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk.
A krémhez a pudingot kevés tejben, cukorral, csomómentesre keverjük el. A maradék tejet lábasba öntjük, beletesszük a fél margarint, a feldarabolt csokoládét, a pudingot, és sűrű krémmé főzzük.
A piskótát megtöltjük a krémmel.
A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét, a fél margarint, és gázon összefőzzük. Majd teljesen kihűtjük.
A tejszínhabot 2 dl tejben a habfixszel együtt kemény habbá verjük, a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól összekeverjük, és bevonjuk vele a süteményt.
A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, megtöltjük tejszínhabbal, és visszatesszük a kalapját. A szemét fogpiszkálóval csináljuk úgy, hogy belemártjuk a kakaóba, és pöttyöt teszünk a tejszínhabra.
Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.