Főoldal / Sertés ételek / Steak szűzpecsenyéből

Steak szűzpecsenyéből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Steak szűzpecsenyéből

Steak szűzpecsenyéből 2

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg szűzpecsenye
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • chili por
  • bors
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szűzpecsenyét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk.

Az olajba borsot és chili port keverünk ízlés szerint. A húst beleforgatjuk és néhány órán át benne is hagyjuk. Akár egy éjszaka is pácolódhat.

2 ek olajat forrósítunk egy serpenyőben. A húst sózzuk, majd erős tűzön minden oldalán 2-2 percig sütjük. 8-10 percet fóliával letakarva pihentetjük.

Kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha teljesen átsülten szeretjük, akkor 4-5 percig süssük oldalanként.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére